• Bestel online op uitgeverijoevers.nl
  • Gratis verzendkosten vanaf €15,00!
Agneta Pleijel-Dubbelportret
Agneta Pleijel

Dubbelportret

Roman Paperback, 176 pag. Vertaald uit het Zweeds door Angélique de Kroon ISBN 9789493290044

20,00

Op voorraad
Bestel direct bij Oevers!
  • Gratis verzending in Nederland vanaf €15,00
  • Bezorging binnen 1-3 werkdagen
  • Ontvang gratis de nieuwste catalogus
  • Boekbeschrijving
  • Recensies

Gebaseerd op een ware gebeurtenis:
April 1969. Een jongeman betreedt de galerie Marlborough Fine Arts in Londen, waar een tentoonstelling met het werk van de Oostenrijkse kunstenaar Oskar Kokoschka wordt gehouden. De jongeman wil weten hoeveel de drieëntachtigjarige schilder vraagt om een portret van zijn grootmoeder te schilderen. Zijn grootmoeder blijkt de wereldberoemde auteur Agatha Christie te zijn en het portret zal een cadeau zijn voor haar tachtigste verjaardag.

De twee kunstenaars stemmen schoorvoetend in met het project. Tijdens zes sessies ontstaat er een vriendschappelijke band, onthullen ze de angsten en verlangens die een creatief leven vormen. Wat volgt is een bijzonder gesprek over dood, liefde en kunst.

Dubbelportret is een prachtige roman over twee creatieve mensen, over de beloningen van ouder worden en levenservaring, en over de aard van de herinnering en de gaven van het kunstenaarschap.

‘Een ontmoeting ­tussen tegenpolen, maar Pleijel maakt er een vruchtbaar treffen van tussen twee creatieve geesten die in mildheid met elkaar spreken over oude wonden en zonden. Zo vertelt Kokoschka over het liefdesverdriet na zijn verhouding met Alma Mahler en over de op haar lijkende pop die hij liet maken; even bizar als echt gebeurd.’
– Jann Ruyters in TROUW

Home Agneta Pleijel Dubbelportret