Maart 2023
Bergsveinn Birgisson

Kolbeinseiland

Roman Paperback, 232 pag. Vertaald uit het IJslands door Kim Liebrand ISBN 9789493290334

22,00

Let op: Het boek is nog niet uit. U ontvangt het boek wanneer deze beschikbaar is.
Bestel direct bij Oevers!
  • Gratis verzending in Nederland vanaf €15,00
  • Bezorging binnen 1-3 werkdagen
  • Ontvang gratis de nieuwste catalogus
  • Boekbeschrijving
  • Recensies
  • Over Bergsveinn Birgisson

Een man besluit zijn depressieve vriend te bezoeken die is opgenomen op een psychiatrische afdeling. Ze beginnen met elkaar te praten over het leven en pakken hun vriendschap weer op. Maar ze worden constant onderbroken door de dienstdoende verpleegster. De vrienden besluiten samen het ziekenhuis te ontvluchten, maar al snel blijkt dat ze worden vervolgd door de boze verpleegster. 

De vlucht ontwikkelt zich tot een felle achtervolging, die eindigt met het overmeesteren van de vrouw. De twee vrienden reizen verder, met de verpleegster vastgebonden in de kofferbak.

De ontsnapping uit de bewoonde wereld wordt een steeds grotere uitdaging en de twee vrienden moeten hun toevlucht zoeken in afgelegen gebieden om bij elkaar te blijven. Ze zetten koers naar het meest afgelegen eiland in het noorden, dat bij IJsland hoort: Kolbeinseiland. Onderweg hebben ze voortdurend veel te stellen met de agressieve verpleegster als reisgenoot.

Kolbeinseiland is een warme en positieve roman over het leven, over hoe we leven met demonen waar we  maar niet vanaf kunnen komen.

‘Een fascinerende compositie, zwarte humor, ontroerende scènes, psychologische diepgang, poëtische trekken (…) Een Ibsens Brand van onze tijd.’
Aftenposten

‘Hartverscheurend en existentieel verontrustend.’
Verdens Gang

Bergsveinn Birgisson (1971, Reykjavik) schrijft poëzie, non-fictie en proza.
Birgisson, een echte onderzoeker in hart en nieren, heeft zijn leven lang de taal bestudeerd en hoe deze de waarheid van de menselijke conditie vertegenwoordigt. Zijn werk is veelvuldig genomineerd voor en bekroond met prestigieuze prijzen.

Home Bergsveinn Birgisson Kolbeinseiland