• Bestel online op uitgeverijoevers.nl
  • Gratis verzendkosten vanaf €15,00!
Mei 2024
Johanne Lykke Holm

Strega

Roman Paperback, 216 pag. Vertaald uit het Zweeds door Eline Jongsma ISBN 9789493290884

21,00

Let op: Het boek is nog niet uit. U ontvangt het boek zodra het verschenen is.
Bestel direct bij Oevers!
  • Gratis verzending in Nederland vanaf €15,00
  • Bezorging binnen 1-3 werkdagen (BE 2-4)
  • Ontvang gratis de nieuwste catalogus
  • Boekbeschrijving
  • Recensies

Deze bijzondere roman werd genomineerd voor de Literatuurprijs van de Noordse Raad, de Literatuurprijs van de Europese Unie én de prestigieuze Italiaanse prijs Premio Strega Europeo.

Met doosjes drop, haarbanden en notitieboekjes in haar tas arriveert Rafa in het afgelegen bergstadje Strega om te werken in het majestueuze Hotel Olympic. Daar krijgen zij en acht andere meisjes de stijve uniformen van seizoensarbeiders en leren ze van het strenge personeel strijken, koken en de bedden opmaken. Maar het hotel blijft verlaten. In hun vrije momenten verblijven de meisjes in elkaars gezelschap terwijl ze kruiden plukken in de tuin, lezen in de bibliotheek en genieten van het landschap. Als het hotel plotseling vol zit met mensen voor een ruig feest, verdwijnt een van de meisjes. Wat volgt zijn diepere onthullingen over de mythen die aan jonge vrouwen worden verteld, wat ze van de wereld mogen verwachten, het geweld dat ze moeten ondergaan, en uiteindelijk de vraag of een vriendelijker, mooier leven mogelijk is.

‘Een filmische doomroman die zich in het grensgebied bevindt tussen ‘The Grand Budapest hotel’ en ‘Melancholia’. Het verhaal is gevuld met lyrische, esoterische stemmingen die zo scherp worden weergegeven dat elke zin schittert als een kostbare steen in de symboolrijke nacht van de tekst.’
Aftonbladet

‘De tekst is een schat om te ontdekken. Niemand ontgaat de schoonheid.’
Göteborgs-Posten