• Bestel online op uitgeverijoevers.nl
  • Gratis verzendkosten vanaf €15,00!
Josefine Klougart

Dit zou allemaal van jou kunnen zijn

Roman Paperback, 304 pag. Vertaald uit het Deens door Michal van Zelm ISBN 9789493290310

24,00

Op voorraad
Bestel direct bij Oevers!
  • Gratis verzending in Nederland vanaf €15,00
  • Bezorging binnen 1-3 werkdagen
  • Ontvang gratis de nieuwste catalogus
  • Boekbeschrijving
  • Recensies

Een poëtische familie- en natuurroman van het grootste literaire talent van Denemarken, bekroond met de Deense Jyllands-Posten Literatuurprijs.

Het is winter en Barbara reist met haar baby naar haar ouderlijk huis om bij haar moeder en zus te zijn in de dagen dat haar vader een grote hartoperatie moet ondergaan. De operatie verloopt zoals gepland, maar als hij zijn ogen opent, is de blik die Barbara ontmoet leeg en zonder enig teken van herkenning; het is alsof je in de ogen kijkt van iemand die van zijn ziel is ontdaan. De dagen erna proberen de dokters hem elke dag uit de narcose te wekken. 

Vanaf hier kijkt Barbara terug op de geschiedenis van haar familie; van de opvoeding van haar moeder in een arm gezin in Aarhus tot de realisatie van haar idee van een vrij leven in harmonie met de natuur in Mols Bjerge, waar Barbara en haar zus Sara opgroeiden.

Dit zou allemaal van jou kunnen zijn is een rijk literair portret van een familie en van het verstrijken van de tijd. Het gaat over vrouw en moeder zijn in 1980 en in 2020. Over de verankering van het individu in een tijd en op een plaats, over de verbindingen die tussen alle levende wezens lopen – levens gescheiden in tijd en ruimte, maar met elkaar verbonden door herinneringen, mythen, bloed en verlangens. 

‘Alles is met elkaar verbonden in Dit zou allemaal van jou kunnen zijn, dat in alle opzichten indrukwekkend is. Als familiekroniek, als verhaal van een moederschap (zowel moeder zijn als een moeder hebben) en zusterschap, en als hommage aan zowel natuur als cultuur, is de roman een meesterlijk dramatische, stilistische krachttoer. Klougart, zoals gewoonlijk, schrijft precies, slim en ongelooflijk grappig.’
Jyllands-Posten

‘Josefine Klougart consolideert haar literaire kracht. (…) Zo stilistisch gedaan dat het geen labels nodig heeft. Het is gewoonweg goede literatuur.’
– Information

‘Klougarts beste en sterkste fictiewerk tot nu toe.’
Weekendavisen

Home Josefine Klougart Dit zou allemaal van jou kunnen zijn