• Bestel online op uitgeverijoevers.nl
  • Gratis verzendkosten vanaf €15,00!
Boek 7 - Nu met gratis cadeauboekje!
Maurice Leblanc

De bekentenissen van Arsène Lupin

Boek 7 uit de beroemde Lupin-serie 248 pag. Vertaald uit het Frans door Lidewij van den Berg en Sandra Verhulst ISBN 9789493290464

20,00

Op voorraad
Bestel direct bij Oevers!
  • Gratis verzending in Nederland vanaf €15,00
  • Bezorging binnen 1-3 werkdagen (BE 2-4)
  • Ontvang gratis de nieuwste catalogus
  • Boekbeschrijving
  • Met gratis cadeauboek!

Alleen via deze website: bij bestelling van De bekentenissen van Arsène Lupin krijgt u het verhaal De man met de geitenhuid er gratis bij!

Maurice Leblanc keert in De bekentenissen van Arsène Lupin terug naar de korte verhalen in de stijl van zijn beroemde debuut Gentleman-inbreker. Negen verhalen over romantiek, mysterie en misdaad, die meer dan een eeuw na publicatie blijven verbazen.

In De bekentenissen van Arsène Lupin kijkt ’s werelds beroemdste dief terug op een leven vol avontuur in deze negen verhalen over zijn buitensporige heldendaden. Een mooie mix waarin Lupin of als detective optreedt of van plan is iemand een loer te draaien… Lupin gebruikt zoals altijd zijn opmerkelijke humor en kameleonachtige vermogen om onopgemerkt door de aristocratische samenleving te bewegen en zich een weg door het leven te stelen en te bedriegen.

Ondanks zijn criminele aard opereert hij volgens een strikte morele code en neemt hij alleen van degenen die hun hele leven van de armen hebben geprofiteerd. En altijd is hij de charmante gentleman, die in alles slaagt en in verloren situaties het meest onmogelijke weet op te lossen.

Bij bestelling van De bekentenissen van Arsène Lupin krijgt u het verhaal De man met de geitenhuid – 28 pagina’s – er gratis bij!

  • De bekentenissen van Arsène Lupin verschijnt op 14 juli 2023
  • Alleen verkrijgbaar via de website van uitgeverij Oevers
  • Zolang de voorraad strekt, slechts 300 exemplaren

In 1913 werd De bekentenissen van Arsène Lupin gepubliceerd, het zesde boek van Maurice Leblanc over de avonturen van Frankrijks beroemde gentleman-inbreker. Het boek bevat negen verhalen, De man met de geitenhuid werd in 1913 als tiende verhaal aan de Engelse vertaling van De bekentenissen van Arsène Lupin toegevoegd. Pas in 1927 verscheen het in het Frans, in de verzamelbundel L’Amour selon les romanciers français.

Uitgeverij Oevers volgt voor de Nederlandse uitgave het Franse origineel uit 1913, maar maakt nu voor de Lupinliefhebbers De man met de geitenhuid beschikbaar in een eenmalige (cadeau)uitgave.

De man met de geitenhuid is een eerbetoon aan Edgar Allan Poe. Door het thema van een van de beroemdste korte verhalen van de Amerikaanse schrijver, Dubbele moord in de rue Morgue, over te nemen, slaagt hij erin het op een onverwachte manier te vernieuwen en weet Leblanc angst en humor in elke regel te combineren.

Over De man met de geitenhuid

Op een zondag zagen de inwoners van Saint-Nicolas bij de uitgang van de kerk een auto voorbijrazen, een open limousine, zigzaggend naar het bos van Morgues. Een paar mensen hadden tijd om een ​​glimp op te vangen van de chauffeur, een man met een bontmuts en een grote pilotenbril, zittend op een met geitenleer beklede bank met naast hem een gewonde vrouw, liggend met een bebloed hoofd op de rugleuning van de stoel.

De politie en de kranten komen met verschillende hypothesen, maar tasten in het duister. Een krant ontvangt een vreemd telegram dat aldus eindigt: ‘De tragedie van Saint-Nicolas is een mysterie voor kleuters. Arsène Lupin.

.’

Home Maurice Leblanc De bekentenissen van Arsène Lupin