• Bestel online op uitgeverijoevers.nl
  • Gratis verzendkosten vanaf €15,00!
Sara Baume

Handwerk

I.s.m. uitgeverij Koppernik Paperback met flappen, 232 pag. Vertaald uit het Engels door Lette Vos ISBN 9789083323930

22,50

Op voorraad
Bestel direct bij Oevers!
  • Gratis verzending in Nederland vanaf €15,00
  • Bezorging binnen 1-3 werkdagen (BE 2-4)
  • Ontvang gratis de nieuwste catalogus
  • Boekbeschrijving
  • Recensies
  • Over Sara Baume

In Handwerk brengt Sara Baume het dagelijkse proces van maken en schrijven in kaart. Ze laat het verband zien tussen handwerk en de trek van vogels en onderzoekt wat het is om te creëren en te leven als kunstenaar. Baumes eerste non-fictiewerk biedt lezers een kijkje in het proces van een van de beste schrijvers van Ierland, geschreven met een scherp oog voor natuur en schoonheid, en met buitengewone veelzijdigheid. Alle liefhebbers van literatuur en kunst zouden dit bijzondere, verhelderende boek moeten lezen, en iedere student van het leven – dat wil zeggen, iedereen.

‘Dit boek is een liefdeskind van mijn kunst- en schrijfpraktijken, of een bijproduct van romans uit het verleden en de toekomst. Het gaat over het verband tussen handwerk en vogeltrek, maar ook over het verslag van een jaar lang honderden kleine, beschilderde voorwerpen maken in een afgelegen huis.’
Sara Baume

‘Ik vond het geweldig. De vogels, de ruimte, het zorgvuldig nadenken over tijd en verlies… ze is een geweldige schrijfster.’
Max Porter

Sara Baume woont in West Cork. Haar debuutroman Spill Simmer Falter Wither won de Geoffrey Faber Memorial Prize en is veelvuldig vertaald. Haar tweede roman, A Line Made by Walking, stond op de shortlist voor de Goldsmiths Prize en haar non-fictieboek Handwerk stond op de shortlist voor de Rathbones Folio Prize.

Elke tien jaar kiest Granta Magazine de twintig belangrijkste Britse romanschrijvers onder de veertig. Op de nieuwste lijst (gepubliceerd in april 2023, met o.a. Rachel Cusk in de jury) prijkt ook de naam van Sara Baume.

Home Sara Baume Handwerk