• Bestel online op uitgeverijoevers.nl
  • Gratis verzendkosten vanaf €15,00!
JP Andrea
Jean-Baptiste Andrea

Mijn koningin

Tweede druk verschijnt in maart 2024 Roman Paperback, 160 pag. Vertaald uit het Frans door Marine Woudt ISBN 9789493367012

21,00

Op voorraad
Bestel direct bij Oevers!
  • Gratis verzending in Nederland vanaf €15,00
  • Bezorging binnen 1-3 werkdagen (BE 2-4)
  • Ontvang gratis de nieuwste catalogus
  • Boekbeschrijving
  • Recensies

Mijn koningin is een ode aan vrijheid, aan de verbeelding en excentriciteit. Een coming of age-roman waar alles echt is, alles een droom, alles een verhaal.

Vallée de l’Asse. Provence. Zomer 1965. Shell is geen kind als elk ander kind. Shell is een vertederend kind, ontroerend in zijn naïviteit. Hij woont alleen met zijn ouders op een tankstation. Nadat hij het naliet kreupelhout in brand te steken, besloten zijn ouders hem in een instituut te plaatsen. Maar Shell geeft de voorkeur aan het voeren van oorlog, om te bewijzen dat hij niet langer een kind is. Hij neemt het pad bij het tankstation naar het plateau achter zijn huis, maar eenmaal daar aangekomen is er geen oorlog gaande. Alleen de stilte en de geuren van de doornige struiken. En een meisje, Viviane. Met haar wordt alles anders, en het onmogelijke wordt werkelijkheid.

Samen brengen ze de zomer door, om de natuur en verborgen plekken te ontdekken. Shell keert niet terug naar huis, maar houdt zich schuil in een hut in het bos. Hij laat ons de wereld achter de horizon ontdekken. Zijn naïviteit transformeert alles in waarheid, geeft een nieuwe betekenis aan de elementen, de kleine en grote momenten van het leven.

Temidden van landschappen van vergeten valleien en oneindige vlaktes, creëert Jean-Baptiste Andrea een verhaal met vreemde, abnormale karakters; of liever gezegd, perfect normale wezens in een wereld van omgekeerde waarden. Mijn koningin is een poëtisch verhaal, puur, gevoelig, in een licht vervreemdende atmosfeer die doet denken aan Le Petit Prince. Een roman over verschillen, over degenen die zien en voelen wat anderen niet zien en voelen, een roman over de moeilijkheid om volwassen te worden.

‘Jean-Baptiste Andrea schets op een meeslepende wijze de ondoorgrondelijke ideeën en fantasieën van deze intrigerende jongen en laat de volwassen lezer zien dat er meer is dan alleen de logische en geordende wereld die we om ons heen gecreëerd hebben.’
– Arjen van Meijgaard, Tzum