• Bestel online op uitgeverijoevers.nl
  • Gratis verzendkosten vanaf €15,00!
'Adem­benemend.' De Volkskrant
Jean-Baptiste Andrea

Duivels en heiligen

Roman Gebonden, 292 pag. Vertaald uit het Frans door Martine Woudt ISBN 9789493290853

25,00

Op voorraad
Bestel direct bij Oevers!
  • Gratis verzending in Nederland vanaf €15,00
  • Bezorging binnen 1-3 werkdagen (BE 2-4)
  • Ontvang gratis de nieuwste catalogus
  • Boekbeschrijving
  • Recensies
  • Over Jean-Baptiste Andrea

Een oude man, Joe (van Joseph), geeft goddelijke Beethoven-uitvoeringen op openbare piano’s. De ene dag is hij op het station, de andere dag op het vliegveld. Zijn Carnegie Halls heten Montparnasse, Roissy-Charles-de-Gaulle, Union Station, John F. Kennedy Airport. Hij verspilt zijn virtuoze talent aan onverschillige reizigers die voorbijsnellen zonder te luisteren. Hij speelt niet voor geld maar wacht. Hij wacht al vijftig jaar op een vrouw. Wie is zij?

Toen Joseph zestien was kwamen zijn ouders en zus om bij een vliegtuigongeluk en werd hij naar een kostschool in de Pyreneeën gestuurd die onder de strenge leiding van eerwaarde Sénac stond. De Grens, een plek voor wezen, voor verlaten zielen. Zijn dagen en die van zijn vrienden op de kostschool waren gevuld met klusjes, sleur en mishandeling. Tot de dag dat hij Rose ontmoette, een meisje van zijn leeftijd. Roses vader, weldoener van de kostschool, nodigde Joseph uit om zijn dochter elke zaterdag bij hun thuis pianoles te geven. Bij elk bezoek werd de droom van Joseph en Rose om samen voor alles weg te rennen steeds groter.

Duivels en heiligen van Prix Goncourt-winnaar Jean-Baptiste Andréa valt nauwelijks weg te leggen. De eindspurt is adem­benemend.’
de Volkskrant

‘Het wekt geen verbazing dat Jean- Baptiste Andrea (1971), die de prestigieuze Prix Goncourt 2023 won voor Waak over haar, zijn carrière begon als filmmaker. Uitgeverij Oevers geeft vooruitlopend op de vertaling van de Prix Goncourt-winnaar in november, nu ook Andrea’s derde roman in vertaling uit. Een roman als een spannend jongensboek.’
Trouw

‘Bovenal: het leest lekker. Andrea weet hoe hij een vlotte zin uit zijn pen wringt. […] Duivels en heiligen is vermakelijk lees­voer.’
Knack Focus

Jean-Baptiste Andrea, geboren in 1971, is een schrijver, scenarioschrijver en Franse regisseur, die in 2023 de meest prestigieuze literaire prijs van Frankrijk ontving, de Prix Goncourt. Zijn werken staan bekend om hun verhalende en emotionele kracht, verhalen over de kindertijd, over vriendschap, kunst, liefde en verlies.

Andrea debuteerde in 2017 met Mijn koningin, de roman won meer dan twaalf Franse prijzen. Zijn tweede roman, Honderd miljoen jaar en een dag, bevestigde deze enthousiaste ontvangst van lezers en betekende zijn definitieve doorbraak als romanschrijver. In maart 2024 verscheen bij Oevers zijn derde roman, Duivels en heiligen, waarmee hij de RTL-Lire Grand Prix won.

In 2023 won Andrea met Waak over haar (Veiller sur elle) de Prix du Roman Fnac én de Prix Goncourt 2023, Frankrijks belangrijkste literaire onderscheiding. Waak over haar, Andrea’s vierde roman, gaat over de liefde tussen twee mensen die elkaar nooit hadden mogen ontmoeten: Viola en Mimo. Viola Orsini is de erfgename van een prestigieuze familie uit Genua, en Mimo, een briljante leerling-beeldhouwer, werd geboren in armoede.

Waak over haar verschijnt in november 2024 bij Oevers.

Home Jean-Baptiste Andrea Duivels en heiligen