• Bestel online op uitgeverijoevers.nl
  • Gratis verzendkosten vanaf €15,00!
mei 2024
Knut Hamsun

De laatste vreugde

De Zwervertrilogie III Paperback, 264 pag. Vertaald uit het Noors door Michiel Vanhee en Sofie Maertens ISBN 9789493290891 Oorspronkelijke titel: Den siste Glæde (1912)

23,50

Let op: Het boek is nog niet uit. U ontvangt het boek zodra het verschenen is.
Bestel direct bij Oevers!
  • Gratis verzending in Nederland vanaf €15,00
  • Bezorging binnen 1-3 werkdagen (BE 2-4)
  • Ontvang gratis de nieuwste catalogus
  • Boekbeschrijving

De verteller in De laatste vreugde heeft zijn leven geleefd en geniet van de laatste vreugde door zich aan alles te onttrekken en gewoon in de natuur te zijn. Hij heeft de stad achter zich gelaten om in een berghut te gaan wonen met een muis als zijn enige metgezel. Op een dag ontmoet hij Solem, met wie hij naar een bergpension reist en verliefd wordt op Ingeborg Torsen, een knappe onderwijzeres die op weg is naar een onzekere, mogelijk ongehuwde toekomst. Solem, manipulatiever dan hij lijkt, vermoordt een van Ingeborgs vrijers bij een schijnbaar wandelongeval en werpt met zijn duistere aanwezigheid een schaduw over het pension.

De laatste vreugde (1912) is het derde deel  van de Zwervertrilogie. De eerste twee delen, Onder de herfstster (1906) en Con sordino (1909), verschenen in 2023 bij Oevers.

De drie boeken, die ook los van elkaar te lezen zijn, hebben dezelfde ik-figuur als in Honger (1890): een schrijver van inmiddels middelbare leeftijd, die de eenzaamheid van de bossen heeft opgezocht en als dagloner in zijn levensonderhoud voorziet.

Home Knut Hamsun De laatste vreugde