• Bestel online op uitgeverijoevers.nl
  • Gratis verzendkosten vanaf €15,00!
Robert Jan Heyning

Angstpiloot

Roman Paperback, 288 pag. ISBN 9789493290006

21,00

Op voorraad
Bestel direct bij Oevers!
  • Gratis verzending in Nederland vanaf €15,00
  • Bezorging binnen 1-3 werkdagen (BE 2-4)
  • Ontvang gratis de nieuwste catalogus
  • Boekbeschrijving
  • Recensies
  • Leesfragment

Lodewijk is geboren met een angst voor nagels. Een gebeurtenis in zijn jeugd lijkt die angst te rechtvaardigen. Sociale contacten heeft hij nauwelijks. Hij leeft in de romans die hij leest, zoals hij ook schuilde in de personages die hij ooit op het toneel vertolkte. Zich een wereld dromend van vertrouwen, van geloof hebben in dierbare vrienden en de liefde, ontwijkt hij de werkelijkheid van alledag. Alledag ontwijkt hem echter niet: door een schuld bij de belastingdienst raakt hij vrijwel alles kwijt.

Als zijn enige vriend Luigi hem voorstelt om een verlaten frietzaak in het zuiden van Italië te exploiteren, aarzelt hij niet. Ook hoopt hij zijn oude sport deltavliegen weer op te pakken. Op zijn gammele motor, met als enige bagage een portret van zijn grootvader en een stapel zwart geld, verlaat hij Nederland.

Terwijl hij in Castello in de val loopt van de corrupte burgemeester, ontmoet hij Kat, een vrouw uit Antwerpen. Lodewijk zal zijn angst moeten overwinnen om deze tweede liefde in zijn leven een kans te geven.

Angstpiloot is een liefdevolle roman over dromen, angsten, hoop, verlangens en het even zinloze als zingevende gevecht tegen onontkoombaarheid.

‘Met veel visuele en abstracte verbeeldingskracht, en subtiele, soms vileine humor beschrijft Heyning een cruciale episode uit het leven van zijn personage. Lodewijk gaat niet alleen gebukt onder reële, maar ook onder irreële angsten. Hij is sociaal niet de handigste, maar is een ontwapenend en aandoenlijk man. Angstpiloot is een tragikomisch verhaal en het is onontkoombaar om de fobische Lodewijk niet in je hart te sluiten.’
– Marjon Nooij op Bazarow.com