• Bestel online op uitgeverijoevers.nl
  • Gratis verzendkosten vanaf €15,00!
'Mooie liefdesroman.' Het Parool
Knud Sønderby

Koude vlammen

Roman Paperback, 296 pag. Vertaald uit het Deens door Femke Muller ISBN 9789493290365

23,50

Op voorraad
Bestel direct bij Oevers!
  • Gratis verzending in Nederland vanaf €15,00
  • Bezorging binnen 1-3 werkdagen (BE 2-4)
  • Ontvang gratis de nieuwste catalogus
  • Boekbeschrijving
  • Recensies

Deze Deense klassieker van de ‘Scandinavische Hemingway’ is een tedere liefdesroman tegen de achtergrond van de ruige natuur van Groenland.

De getrouwde Vera is als een blok gevallen voor Kristian Vase, een jonge man die zijn studie nooit heeft afgemaakt en een interesse heeft opgevat voor fotografie en filmen. Hij heeft geen huis, geen geld en geen vaste baan, en hij staat op het punt voor een jaar naar Groenland te vertrekken. Vera besluit weg te gaan bij haar man om met Kristian te trouwen en met hem mee te gaan naar Groenland, waar ze samen een jaar in een klein huisje gaan wonen. 

Kristian is soms dagenlang weg om te filmen of te fotograferen. Vera kan niet wennen aan het leven in de kolonie, waar eigenlijk niets is, behalve overweldigende natuur. Ze beginnen zich af te vragen of ze wel de juiste stap hebben genomen en drijven langzaam uit elkaar. Kristian zoekt troost bij de verpleegster van het dorp en Vera trekt veel op met de schilder. 

Dan worden de inwoners opgeschrikt door dramatische gebeurtenissen waarbij Kristian betrokken is. Hij en Vera zoeken noodgedwongen troost bij elkaar, en ze voelen allebei dat hun relatie misschien toch genoeg kracht in zich heeft om de beproevingen van het leven in de verlatenheid van de ruige natuur te doorstaan.

‘In Koude vlammen van Knud Sønderby verhuizen de pasgetrouwde Kristian en Vera van Denemarken naar het onherbergzame Groenland. Sønderby stort ze in het ongeluk en het is maar de vraag of het nog goed zal komen. Koude vlammen is een mooie liefdesroman waarin de wanhoop van beide kanten prachtig wordt verwoord. In bedachtzaam maar meeslepend proza laat Sønderby zien hoe een landschap zich tegen de mens kan keren, hoe vertwijfeling werkt, en dat woorden alleen niet genoeg zijn om tegenspoed te keren. Petje af.’
– Maarten Moll in Het Parool

Home Knud Sønderby Koude vlammen